Leuke dingen die ik meemaak op mijn werk #1

  • regelmatig speel ik met een aantal kinderen bingo. Als een kind een volle kaart heeft mag er een kleinigheidje uitgezocht worden uit de ‘prijzenbak’. K. had een prijsje gewonnen en koos een traploper uit. Ze was er ontzettend blij mee en gooide hem een aantal keren omhoog. Even later kwam zij naar mij toe: ”Nancy, eh mijn traploper is weg”. Terwijl ik met haar meeloop zie ik dat hij gevallen is tussen 2 pilaren die op een betonnen blok staan, hol vanbinnen. Hij is precies in de smalle spleet gevallen van meer dan een meter hoog. Met een bezem proberen we hem te pakken, maar helaas!
  • De drukste kinderen van 10 t/m 12 jaar zitten bij me als we fruit eten. Ze zijn erg druk en uitgelaten omdat ze net uit school komen, maar dit verandert als ik vraag hoe hun weekend was. Ieder kind mag uitgebreid vertellen en niemand mag onderbreken. Uiteindelijk vertellen we allemaal spannende verhalen aan elkaar en vergeten we bijna de tijd.
  • Ik kom aan op het werk en kom een van de kinderen (4 jaar) tegen op de speelplaats. Deze roept naar mij: ” Hoi, ik ben een megga spring boowl” (Mega spring ball?). Hij rent meteen weg, krult zich in elkaar als een bal en ‘vuurt’ zichzelf af.” Heerlijk als kinderen nog écht kind zijn.
  • Ik heb koorts gekregen terwijl ik nog aan het werk ben. Omdat ik weet dat ik niet zo gezellig ben hierdoor vertel ik de kinderen dat ik mij niet lekker voel. De kinderen maken een mooie tekening van mij op het krijtbord. ”Nancy, kijk we hebben je nagemaakt!…Wel met photoshop, hihi” Even later knutselen alle kinderen een spook. ”Hee Nancy, deze lijkt beter op jou!”
  • C (5 jaar): Kun je andere nagellak opdoen? Ik vind deze niet mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *